A powiedz proszę, czy to forma przejęzyczenia, czy faktycznie chodzi Ci o cały sterownik gazu, czy tylko program? Bo o ile dobrze zrozumiałem u mnie chodziło jedynie o wgranie nowej "mapy", czyli ustawienie gazu bez wymiany komputera gazu.
Przyłączam się do pytania z jakiego okresu instalacje były z wadliwym sterownikiem? Moja była montowana w styczniu 2011.
Miałem wymieniany cały sterownik (dostałem stary, a w trakcie montażu przyszła informacja z LR), akcja była ogłaszana na początku listopada 2011 r. i dotyczyła z tego co wiem aut, które miały zamontowaną instalację mniej więcej do ok. 15.11.2011 r. po tym terminie już powinny być nowe sterowniki. Najlepiej jakbyście się zapytali ASO, które Wam montowało instalację czy Wasze autko podlega takiej akcji.
Dzięki za info, mimo że się nic złego (odpukać) nie dzieję to wolałbym być spokojniejszym na przyszłość. W wolnej chwili przedzwonię do Landi Renzo, lub Aso. Pozdrawiam
dzwoniłem do LandiRenzo - akcja dotyczyła wymiany jednej wadliwej parti sterowników (facet stwierdził, że mogło to byc poniżej 100sztuk), miało to miejsce w ostatnim kwartale roku i jeśli auto jeździ normalnie i nic się nie dzieje tzn. że nie podlega wymianie. Sprawa tych sterowników wyszła podobno przy montażu w kilku samochodach, które niebardzo chciały współpracować z LPG.
Profilaktycznej wymiany w pozostałych autach nie planują.
Witajcie,
Dzisiaj rozmawiałem z Mistrzem Serwisu i sprawdził, że akcja dotyczyła sterowników wyprodukowanych między 27.10.11 a ok.04-05.11.11 r. więc było naprawdę tego niewiele. Jeśli mieliście montowane LPG w tym czasie właśnie to sprawdźcie czy macie sterownik oznaczony z małą zieloną kropką - te są OK.
jesli chodzi o mnie to aktualny przebieg auta to ok 56 tys. km, z czego calosc na lpg, nie mam zadnych problemow z lpg, a przynajmniej takich, ktore bylyby zwiazane z jezdzeniem od poczatku tylko na lpg, nie zastanawiaj sie tylko jezdzij na lpg, te silniki dobrze z nim wspolpracuja wiec nie ma co szukac dziury w calym
jesli chodzi o mnie to aktualny przebieg auta to ok 56 tys. km, z czego calosc na lpg, nie mam zadnych problemow z lpg, a przynajmniej takich, ktore bylyby zwiazane z jezdzeniem od poczatku tylko na lpg, nie zastanawiaj sie tylko jezdzij na lpg, te silniki dobrze z nim wspolpracuja wiec nie ma co szukac dziury w calym
A ja nie wiem czy mam pecha czy serwis, ktory opiekuje sie moim lpg sciemnial przy wymianie filterkow ale przy przebiegu 90 000km zajechalem wtryski od lpg efekt taki, ze autkiem szarpalo, ale co by nie mowic przez te 2 lata zaoszczedzilem kilka tys zl, wiec listwa za 1100zl nie zrobila na mnie jakiegos wiekszego wrazenia
Rowniez jestem zadowolony z lpg :szeroki_usmiech
90 tys. km na wtryskach lpg to bardzo dobry wynik, max tyle wlasnie wytrzymuja, slyszalem, ze niektorzy musza wymieniac juz po 30 tys. km, dlatego w Twoim przypadku tylko sie cieszyc
Moje medy mają już 20 000 km nalotu w pół roku.... zezłościłbym się, gdyby je trzeba było wymienić po 30 000.... Chociaż jest gwarancja, a pozniej jeszcze gwarancja dobrej woli...
Moje medy mają już 20 000 km nalotu w pół roku.... zezłościłbym się, gdyby je trzeba było wymienić po 30 000....
to ja już "nie ogarniam tej kuwety"! Niby Landi Renzo to taki "Mercedes" wśród instalacji LPG, a elektrozawory (wtryski) lecą po przebiegu 30.000km.
O co "kaman"?
Oblicz ile więcej pali Twój samochód przez włączone światła w dzień: http://dadrl.pl/bin/KosztySwiatelMijania.zip Jacy ustawodawcy takie prawo. Jakie prawo taki kraj. Jaki kraj takie w nim życie...
Moje medy mają już 20 000 km nalotu w pół roku.... zezłościłbym się, gdyby je trzeba było wymienić po 30 000....
to ja już "nie ogarniam tej kuwety"! Niby Landi Renzo to taki "Mercedes" wśród instalacji LPG, a elektrozawory (wtryski) lecą po przebiegu 30.000km.
O co "kaman"?
W sumie pierwszy raz mi osobiście padł jeden wtrysk przy przebiegu coś koło 40 000km - nie pamiętam już dokładnie... stało się to podczas jazdy na tempomacie z prędkością 165km/h - trochę szybko jak na 1.6 :roll: - trasa gorzów - szczecin
W ASO "barany" wymieniły tylko jeden wtrysk (a jak się ostatnio dowiedziałem powinni całą listwę), a drugi raz padło mi to właśnie niedawno - gwarancja skończyła się w grudniu, ale nie chciało mi się szarpać z ASO i czekać na ich ułaskawienie więc wymieniłem w autoryzowanym warsztacie na własną rękę
W sumie pierwszy raz mi osobiście padł jeden wtrysk przy przebiegu coś koło 40 000km
Więc to Landi... nie jest wcale takie "the best"!
Kicha... 40kkm i "off"!
Oblicz ile więcej pali Twój samochód przez włączone światła w dzień: http://dadrl.pl/bin/KosztySwiatelMijania.zip Jacy ustawodawcy takie prawo. Jakie prawo taki kraj. Jaki kraj takie w nim życie...
W sumie pierwszy raz mi osobiście padł jeden wtrysk przy przebiegu coś koło 40 000km
Więc to Landi... nie jest wcale takie "the best"!
Kicha... 40kkm i "off"!
też mi się zdaje, że trochę szybko, ale z drugiej strony nie zamulam autka - w końcu benzyna i jak trza zredukować nawet 2 biegi to się zbytnio nie zastanawiam
Może przy delikatniejszej jeździe wolniej się to psuje ale za to silnik zdrowiutki mam bo grama oleju nie bierze hehe Bo chyba jestem pierwszy, który na forum pisze o tego typu awariach
:?:
[ Dodano: Nie 22 Sty, 12 19:37 ]
Zamieszczone przez Octavianos
W którym ASO serwisujesz swoje autko?
Jeżeli pytanie było do mnie to:
15 kkm SUNNY w Poznaniu
30 kkm Zielona Góra
45 kkm Leszno
Gdy 3 raz zraziłem się w ASO odpuściłem sobie ich fantastyczne usługi
Obecnie autko serwisuje w autoryzowanym warsztacie landi renzo pod Poznaniem
Komentarz